De vrienden van Geert

Dat Geert een opportunistisch mannetje is weet ik en wisten jullie ook allemaal. Dat hij standpunten adopteert die hem goed uitkomen uit stemmenwinstbejag en zo, dat is allang bekend, rechtse Geert werd immers plotseling links toen hij al die teleurgestelde PvdA-stemmers zag bungelen en werd tegen van alles, maar rolde toch Rutte I half in. Daar gaat het me niet eens zozeer om. Het gaat me over onze kiezers, die niet lijken te beseffen achter wie ze aanlopen, of nog erger, als ze het wel snappen, wat die dan allemaal plotseling onbelangrijk vinden.

Opportunisme, tja, in het verband van die Europese samenwerking zie je het uitvergroot ontstaan. Wilders wil samenwerken met andere anti-Europese fracties in het Europees Parlement. Waarom? Omdat je als je het met geestverwanten uit zes of zeven landen eens kunt worden meer spreektijd en meer geld krijgt, niet omdat je zo meer van je idealen verwezenlijkt, nee, dat niet. Geld en exposure. En wat heb je daar dan voor over? Toon me zijn vrienden en ik zal u zeggen wie hij is en wie jullie zijn als je op m stemt! Misschien te kort door de bocht?

Pappa LePen. Het Front National. Berucht Holocaust-ontkenner, die als het hem uitkomt wel degelijk blijk geeft te snappen waar die om ging, namelijk onder andere over Joden in ovens. Antisemiet en racist. Dochterlief zwakt t allemaal wat af, maar de Fransen stemmen op papa en Wilders wil er naast zitten in het EP.
Vlaams Belang, vroeger Vlaams Blok, toen het nog Blok heette verboden geraakt om hun racisme. De wortels van die partij zijn de levende overblijfselen van Het Verdriet van België van Hugo Claus, het relatief grote aantal Vlamingen dat aan de foute kant raakte in WOII
Oud-nazi’s uit Oostenrijk, de FPÖ. Letterlijk het Verdriet van Oostenrijk, Hitler kwam uit Linz, toch? De partij is opgericht door actieve oud-Nazi’s (en da’s wat anders dan domme Neo-Nazi’s). Jürg Haider had veel kontakten in die kringen. Ze zijn net als hun Vlaamse en Franse geestverwanten iets minder extreem geraakt in hun media-uitingen.
De Ware Finnen, die hebben dan weer wat minder met immigratie en Islam, maar die zijn dan weer sterk anti-homo, tegen homohuwelijk en adoptie, etc.
De Zweedse en Deense anti-Europa partijen hebben wat minder extreme standpunten over homo’s, maar zijn weer sterk anti-Multi-Culti, sterk tegen immigratie en islam.
We hebben de Italiaanse Lega Nord. De rechtervoet van Berlusconi, de racisten onder zijn bewind.
De jongste aanwinst waar Wilders erg blij mee schijnt te zijn en waarvan hij zegt trots te zijn hem in de gelederen te hebben is de Pool Karwin Mikke. Ik vond een aantal in het Nederlands vertaalde tweets van hem, vertaald door een Nederlandse correspondent in Polen. Kippenvel:
– Over verkrachting: ‘vrouwen verzetten zich altijd een beetje. Dat hoort erbij.’
– Over paralympics: ‘We horen te kijken naar mooi en gezond’ ‘Je kunt dan net zo goed een schaaktoernooi voor debielen organiseren’
– Over homo’s: ‘Mensen doen voor geld net of ze homo zijn, om de samenleving te destabiliseren’
– Over pedofilie: ‘een lichte vorm van pedofilie is niet schadelijk voor de samenleving’
– Over de EU: ‘Toen fascisten het probeerden, was het allemaal verkeerd. Nu Joden het doen, is het allemaal prima’
– Over vrouwen: ‘het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen gemiddeld minder intelligent zijn dan mannen’
– Over de VS: ‘het verschil is dat zij hun roodhuiden hebben weggestopt in reservaten, en wij in het parlement’
– Over Hitler: ‘Laat u mij één zin zien, waarin staat dat Hitler van de vernietiging van Joden afwist. Die vindt u niet’
– Over gehandicapten: ‘Als de natie wil overleven, dan moeten mensen met een handicap slechter worden behandeld’
– ow wacht, deze: ‘Alle NL Militairen zouden moeten worden geëxecuteerd voor wat ze hebben gedaan in Srebrenica’

En we hadden ook nog de neo-fascisten uit Griekenland waarmee onderhandeld is, begreep ik. Als je het bij elkaar optelt en de onderlinge strijdigheden rond immigratie en homo’s even weg denkt, gaat het om fascisme, anti-semitisme, xenofobie, homofobie, vrouwenhaat, afkeer van gehandicapten… Zou Marine ook geblondeerd zijn, zoals onze half-Indische Geert probeert om zijn ras-onzuiverheid uit zijn haar te bleken?

Dit is meer dan gewoon opportunisme. Ten koste waarvan deze meneer belangrijk wil worden gevonden en voortdurende media-aandacht wil doet er niet toe. Als dit je vrienden zijn, klaag dan nooit meer als je tegenstanders zo onhandig zijn om je met Nationaal Socialisten te vergelijken, want je bent er midden tussenin gaan zitten. Je zoekt steeds zelf datgene op waar honderd jaar emancipatie, democratie en vorming van de rechtsstaat over is gegaan, over een “Dat nooit meer” in welke gedaante dan ook. Nou dat wisten we eigenlijk allemaal al.

Maar wat beweegt al die stemmers? Want er komen er na elke schandalige verbinding meer lijkt het wel. Die kan het niet schelen of vinden het kennelijk zelfs aantrekkelijk als het fascisme (Joden, gehandicapten, etc.) welig tiert onder zijn vrienden. Die stemmers krijgen geen extra aandacht, niet meer spreektijd, niet meer geld. Die hoeven niet met beveiliging over straat. Die worden er niet beter van als ze stemmen op een partij die zich isoleert. We hebben dan wel geen Cordon Sanitair, zoals de Belgen om Dewinter deden, maar er is geen partij meer die de PVV als politiek inhoudelijke beweging serieus neemt. Hoogstens als zorg over de verdoolde kiezer. Dat is geen zweven meer, dat is de weg kwijt zijn. Wat beweegt die kiezer? Hoe boos je ook bent over graaiers of wat ook, Je stemt toch niet op volk dat jou en je stem echt en heel openlijk alleen gebruikt om baantjes te halen en te provoceren?
Wie weet de pil om ons ons verstand terug te geven? Soms is hun retoriek en onzin zo aanstekelijk dat ik dingen denk als: “Dan stoppen we die pil samen met Fluor en een slankmaker een tijdje in het drinkwater”. Waar ligt de ondergrens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *